Nieuws van andere organisaties

niet van toepassing

Kidsclub

Stichting Vrienden Stadstuin Helmond heeft een kidsclub waar ze 1 keer in de maand leuke activiteiten opzetten om kinderen meer bewust te maken van gezonde voeding / leefstijl / natuur en creativiteit. Daarnaast hebben we 4 keer per jaar een seizoensgebonden speurtocht / grotere activiteit middels spel en educatie. Hier kunnen alle kinderen mee doen. Ook kinderen van ouders die het niet zo breed hebben. Mensen met een laag inkomen kunnen korting krijgen op producten en diensten. Zo ook op de kidsclub. Omdat zij geen structurele subsidies ontvangen kunnen ze niet altijd heel veel korting geven voor mensen met een laag inkomen. Zij zijn namelijk afhankelijk van de betalende ouders die het wel kunnen betalen. Maar in sommige gevallen kan Stichting leergeld Helmond helpen. De Stadstuin is pas naar Brouwhuis verhuisd, en onze Kidsclub is nog in ontwikkeling en wij willen graag ook onze activiteiten voor kinderen uitbreiden met meer dagen. Hiervoor zijn we ook een plan aan het schrijven en zijn we ons aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn op gebied van kinderen met ouders die laag inkomen hebben.

Meer weten? Dit is de website over de kidsclub http://www.stadstuinhelmond.nl/stichtingvrienden/kidclub.html


Zo is Helmond.

Helmond maken we samen! We zorgen dat iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Zo is Helmond. Hulp of advies nodig? Leergeld Helmond en meer dan 15 andere partijen staan voor je klaar. Kijk op zo-helmond.nl en kijk hoe we jou verder kunnen helpen!


Mogelijkheden financiële hulp bij de Gemeente Helmond

Heb jij een laag inkomen en kun je moeilijk rond komen?

Zie voor meer informatie over de mogelijkheden voor hulp op de website van de gemeente Helmond, zie www.helmond.nl/inwoner onder het blok Financiële Hulp.

En zie ook de mogelijkheden van fondsen, klik op: fondsenboekje


INFORMATIEKRANT 2024

Graag informeren wij u dat de nieuwe Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Helmond 2024 is uitgebracht. Klik op de banner hiernaast en u kunt hem lezen op de website. 

SPORTCARROUSEL

Trots om deel uit te maken van de Sportcarrousel in Helmond! Samen bieden we gevluchte jongeren de kans om kennis te maken met verschillende sporten en sportclubs buiten het asielzoekerscentrum.⚾️💃 Samen sporten, ontspannen, elkaar leren kennen en het creëren van waardevolle verbindingen tussen lokale sportaanbieders en jongeren is waar het om draait!💪

Mede mogelijk gemaakt door Save the Children, Gemeente Helmond, JIBB+, Stichting Leergeld Helmond, COA Helmond, Nidos, MULO Baseball, OEC Korfbal, Sportschool Maach, Unity Eight.