Nieuws van andere organisaties

niet van toepassing

Kidsclub

Stichting Vrienden Stadstuin Helmond heeft een kidsclub waar ze 1 keer in de maand leuke activiteiten opzetten om kinderen meer bewust te maken van gezonde voeding / leefstijl / natuur en creativiteit. Daarnaast hebben we 4 keer per jaar een seizoensgebonden speurtocht / grotere activiteit middels spel en educatie. Hier kunnen alle kinderen mee doen. Ook kinderen van ouders die het niet zo breed hebben. Mensen met een laag inkomen kunnen korting krijgen op producten en diensten. Zo ook op de kidsclub. Omdat zij geen structurele subsidies ontvangen kunnen ze niet altijd heel veel korting geven voor mensen met een laag inkomen. Zij zijn namelijk afhankelijk van de betalende ouders die het wel kunnen betalen. Maar in sommige gevallen kan Stichting leergeld Helmond helpen. De Stadstuin is pas naar Brouwhuis verhuisd, en onze Kidsclub is nog in ontwikkeling en wij willen graag ook onze activiteiten voor kinderen uitbreiden met meer dagen. Hiervoor zijn we ook een plan aan het schrijven en zijn we ons aan het oriënteren wat de mogelijkheden zijn op gebied van kinderen met ouders die laag inkomen hebben.

Meer weten? Dit is de website over de kidsclub http://www.stadstuinhelmond.nl/stichtingvrienden/kidclub.html


Zo is Helmond.

Helmond maken we samen! We zorgen dat iedereen kan meedoen, rondkomen en vooruitkomen. Zo is Helmond. Hulp of advies nodig? Leergeld Helmond en meer dan 15 andere partijen staan voor je klaar. Kijk op zo-helmond.nl en kijk hoe we jou verder kunnen helpen!


Noodfonds Energie

Heb jij een laag inkomen en een hoge energierekening? Gezinnen en huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening kunnen vanaf nu terecht bij een speciaal landelijk noodfonds, het Noodfonds Energie. Via www.noodfondsenergie.nl kun je een deel van je energierekening laten betalen door je energieleverancier. Doe de check en kijk of jouw huishouden in aanmerking komt voor steun. De periode waarover je steun kunt krijgen loopt nog tot en met 31 maart 2023.Ben je inwoner van Helmond en heb je hulp nodig bij de check of bij de aanvraag? De medewerkers van LEV groep, de Bibliotheek, Saldo Plus, BeBizzy, Humanitas en Sociale Teams Helmond zijn er voor je. Bel met 14 0492 ( optie 2) voor meer informatie. Zie voor meer informatie ook www.helmond.nl/noodfonds-energie. Je kunt nog meer hulp, advies en tips krijgen als je moeite hebt met rondkomen. Zo zijn er bijvoorbeeld allerlei manieren hoe je zelf de energierekening omlaag kan krijgen. Kijk op de website voor handige informatie: www.helmond.nl/hulp-bij-geldzorgen


INFORMATIEKRANT 2023

Graag informeren wij u dat de nieuwe Informatiekrant Zorg & Ondersteuning in de gemeente Helmond 2023 is uitgebracht. Klik op de banner hiernaast en u kunt hem lezen op de website.